Robert Herder 2 Schilmessen in Koolstofstaal en Beuken 8,5cm

Close

Dit klassiek Molenmes is sinds meer dan 80 jaar de absolute bestseller uit het gamma van Robert Herder, een ideaal mes voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees. Het mes is uitgevoerd in niet-roestvrij koolstofstaal en wordt nog steeds op de traditionele manier met de hand geslepen en gepolijst. koolstofstaal met hoog koolstofgehalte is uitermate geschikt voor de fabricage van messen, omdat het veel harder is dan roestvrij staal. koolstofstaal kan dunner geslepen worden waardoor de snede scherper wordt en je met meer precisie en gemak kan snijden. Door de hardheid van het staal HRC 57-58 blijft het mes ook langer scherp. De typische, handmatige slijptechniek van Robert Herder, waarbij de doorsnede van het lemmet een perfect gelijkbenige driehoek vormt, zorgt voor een gelijkmatig afslijten van de flanken van het lemmet waardoor het mes op snede en scherp blijft.
Het heft is gemaakt in FSC-gecertifieerd Europees beukenhout uit de kern van de beuk dat veel harder is. Het hout wordt gestoomd om de resistentie te verhogen, en daarna behandeld met minerale oliën, waardoor het blijft ademen en zijn natuurlijke antibacteriële werking niet verliest. Het heft is met 2 aluminium klinknagels stevig aan de angel bevestigd.
koolstofstaal oxideert bij het gebruik. Het volstaat om het lemmet regelmatig te onderhouden met een roestgom of na gebruik met huishoudpapier en een druppel olie in te smeren.
De manufactuur van Robert Herder, waar het bekende Molenmes wordt gemaakt, werd opgericht in 1872 en is gevestigd in Solingen, het centrum van de Duitse messenstreek. Tot op vandaag worden hier nog steeds messen met de hand gemaakt, waardoor Robert Herder één van de weinige messenfabrikanten is die erin slaagt om dezelfde hoge kwaliteitsnormen aan te houden. Een Molenmes ondergaat 67 handelingen vooraleer het klaar is voor gebruik. Naast de productie van de gekende schilmessen, heeft Robert Herder een uitgebreid gamma keukenmessen van topkwaliteit, uitgevoerd in koolstofstaal of roestvrij staal met heft in edele houtsoorten. Robert Herder verwerkt enkel hoogwaardig koolstofstaal en roestvrij staal van de beste kwaliteit.

  • artikelnummer: 440001
  • status product: voorraadproduct
  • leveranciersartikelnr: 9022.15
  • verpakking: blister
  • ean code: 400211000000000000
  • lengte: 17.5 cm
  • materiaal: koolstofstaal
  • niet vaatwasbestendig
  • houtsoort: beukenhout
Er wordt een typeverpakking getoond
Naamloos-2Vragen? Contacteer onze customer service
arrow-small