Robert Herder Klein Koksmes in Roestvrij Staal met Doorlopende Tang en Heft in IJsbeuken K2 - 11cm

Close

Veelzijdig keukenmes uit de K-serie van Robert Herder in een unieke uitvoering met greep in het heel bijzondere ‘Eisbuche’. De exclusieve kleur en donker geaderde houttekening van IJsbeuken onstaat door het natuurlijk inwerken van schimmels op dood beukenhout. Het drogen en behandelen van het hout brengt de schimmelgroei volledig tot stilstand waarna het perfect verder verwerkt kan worden.
Dit keukenmes is perfect voor het fijnsnijden, trancheren of fileren van zowel fruit, groenten, vis en vlees. Het licht gebogen lemmet vergemakkelijkt het wiegen. Het mes heeft een doorlopende tang en een verlengde, goed uitgebalanceerde greep die aangenaam in de hand ligt. De lemmeten van de K-serie zijn uitgevoerd in roestvrij staal met een hoog koolstofgehalte 0,7% en chroomgehalte van 14,5% wat resulteert in een uitzonderlijke hardheid 60 HRC, waardoor het mes perfect kan dun geslepen worden en lang scherp blijft. Het op maat van de K-serie ontwikkelde slijppatroon, geeft het lemmet voldoende stevigheid en een perfect geometrische doorsnede, voor een ultra-scherp resultaat dat door het gelijkmatig afslijten van de flanken van het lemmet op lange termijn behouden blijft. De lemmeten van de K-serie worden extra fijn gepolijst voor een nog betere performantie en roestbestendigheid.
Het heft in ijsbeuken is met 4 messing klinknagels bevestigd aan de doorlopende angel. De perfecte ergonomie van het ontwerp geeft de K-messen een aangename balans en ontlast de hand tijdens het gebruik.
De manufactuur van Robert Herder, waar het bekende Molenmes wordt gemaakt, werd opgericht in 1872 en is gevestigd in Solingen, het centrum van de Duitse messenstreek. Tot op vandaag worden hier nog steeds messen met de hand gemaakt, waardoor Robert Herder één van de weinige messenfabrikanten is die erin slaagt om dezelfde hoge kwaliteitsnormen aan te houden. Een Molenmes ondergaat 67 handelingen vooraleer het klaar is voor gebruik. Naast de productie van de gekende schilmessen, heeft Robert Herder een uitgebreid gamma keukenmessen van topkwaliteit, uitgevoerd in koolstofstaal of roestvrij staal met heft in edele houtsoorten. Robert Herder verwerkt enkel hoogwaardig koolstofstaal en roestvrij staal van de beste kwaliteit.

  • artikelnummer: 441204
  • status product: product op bestelling
  • leveranciersartikelnr: 97.311.636.110.000
  • verpakking: geschenkverpakking
  • ean code: 400000000000000
  • lengte: 11 cm
  • materiaal: roestvrij staal - inox
  • niet vaatwasbestendig
  • houtsoort: beukenhout
Naamloos-2Vragen? Contacteer onze customer service
arrow-small