Robert Herder Schilmes in Koolstofstaal en Polypropyleen 8,5cm Blauw

Close

Dit Molenmes met lemmet van 8,5 cm is uitgevoerd in niet-roestvrij koolstofstaal en ideaal voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees. Het mes is uitgevoerd in niet-roestvrij koolstofstaal en wordt nog steeds op de traditionele manier met de hand geslepen en gepolijst. koolstofstaal met hoog koolstofgehalte is uitermate geschikt voor de fabricage van messen, omdat het veel harder is dan roestvrij staal. koolstofstaal kan dunner geslepen worden waardoor de snede scherper wordt en je met meer precisie en gemak kan snijden. Door de hardheid van het staal HRC 57-58 blijft het mes ook langer scherp. De typische, handmatige slijptechniek van Robert Herder, waarbij de doorsnede van het lemmet een perfect gelijkbenige driehoek vormt, zorgt voor een gelijkmatig afslijten van de flanken van het lemmet waardoor het mes lang op snede en scherp blijft.
Het ergonomisch heft in polypropyleen met antislip-textuur wordt rechtstreeks rond de angel geïnjecteerd voor een 100% duurzame bevestiging.
koolstofstaal oxideert bij het gebruik. Het volstaat om het lemmet regelmatig te onderhouden met een roestgom of na gebruik met huishoudpapier en een druppel olie in te smeren.
De manufactuur van Robert Herder, waar het bekende Molenmes wordt gemaakt, werd opgericht in 1872 en is gevestigd in Solingen, het centrum van de Duitse messenstreek. Tot op vandaag worden hier nog steeds messen met de hand gemaakt, waardoor Robert Herder één van de weinige messenfabrikanten is die erin slaagt om dezelfde hoge kwaliteitsnormen aan te houden. Een Molenmes ondergaat 67 handelingen vooraleer het klaar is voor gebruik. Naast de productie van de gekende schilmessen, heeft Robert Herder een uitgebreid gamma keukenmessen van topkwaliteit, uitgevoerd in koolstofstaal of roestvrij staal met heft in edele houtsoorten. Robert Herder verwerkt enkel hoogwaardig koolstofstaal en roestvrij staal van de beste kwaliteit.

  • artikelnummer: 440087
  • status product: voorraadproduct
  • leveranciersartikelnr: 1.355.325.600.002
  • verpakking: blister
  • ean code: 400211000000000000
  • lengte: 17.5 cm
  • kleur: blauw
  • materiaal: koolstofstaal
  • niet vaatwasbestendig
Er wordt een typeverpakking getoond
Naamloos-2Vragen? Contacteer onze customer service
arrow-small